top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFerentz Almàsy

OEKRAÏNE. EEN MAAND NA HET BEGIN VAN DE OORLOG, BLIJFT DE ZORG

In Oekraïne wordt de situatie steeds erger: bijna 10 miljoen mensen zijn alles kwijtgeraakt omdat zij op de vlucht zijn voor de oorlog en de bombardementen in het land zelf en in de buurlanden. Sinds het begin van het conflict heeft CARE de getroffen bevolkingsgroepen geholpen, dankzij de steun van onze donors. Ontdek hoe u de mensen in Oekraïne en aan de grenzen helpt steunen.
CARE verleent levensreddende humanitaire hulp in Oekraïne in antwoord op de noodsituatie

  • In Oekraïne beginnen de mensen die door het conflict in de val zitten, alles op te raken. Een groot deel van de infrastructuur, waaronder de watervoorziening, werd beschadigd door de bombardementen. CARE en haar partner, PeopleInNeed, verlenen noodhulp aan de bevolking: voedsel, hygiënekits, luiers, water, medische apparatuur... CARE steunt collectieve schuilplaatsen. Er is ook een centrum voor psychosociale hulp opgezet om de door de oorlog getraumatiseerde mensen te helpen. En een mobiel team biedt dezelfde soort ondersteuning op afgelegen locaties.

  • Aan de grenzen van Roemenië en Polen stromen elke dag duizenden mensen binnen, uitgeput door de kou, de stress en de lange reis die zij hebben afgelegd. CARE helpt vluchtelingen samen met haar partners : opvang van vluchtelingen in verwarmde tenten, installatie van toiletten, verdeling van voedsel, psychosociale steun... Wij besteden ook bijzondere aandacht aan vrouwen en kinderen, die kwetsbaarder zijn voor het risico van uitbuiting en geweld, bijvoorbeeld door voor hen gereserveerde ruimten in te richten, met name om moeders in staat te stellen borstvoeding te geven.

CARE bereidt zich voor op het verlenen van noodhulp en hulp op lange termijn aan door de oorlog getroffen bevolkingsgroepen.


Naast de reeds uitgevoerde acties zet CARE zich opnieuw in om samen te werken met Alliance Urgence, naast vijf grote Franse NGO's, om een doeltreffende humanitaire respons te bieden in Oekraïne.


De noodsituatie in Oekraïne duurt onverminderd voort, uw steun is essentieel


De situatie in Oekraïne is catastrofaal en er is een enorme behoefte om de miljoenen vluchtelingen te helpen.


Het aantal mensen dat het land ontvlucht, blijft toenemen.

Sinds het begin van de oorlog zijn onze donateurs er om het Oekraïense volk te steunen. Jullie hebben ongelooflijke solidariteit getoond! Het is dankzij u dat wij het Oekraïense volk elke dag levensnoodzakelijke hulp kunnen blijven bieden. Dank u voor uw mobilisatie!

Dankzij uw giften kunnen wij nu, in het hart van de noodsituatie, en zo lang mogelijk optreden om degenen wier levens zijn verwoest, te steunen.


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page